Spausdinti

Inkilų kėlimo šventės jau yra tapusios smagia tradicija, pažyminčia paukščių grįžimą ir gamtos prisikėlimą po žiemos.Rūpintis mus supančia gamta - visų, ne tik miškininkų pareiga. Tad į šią veiklą aktyviai siekiama įtraukti vaikus - jaunuosius miško bičiulius. Pavasarinės inkilų kėlimo šventės, kuriose dalyvauja vaikai - savotiškas žaidimas, tačiau vaikams labai naudingas.

Vaikas, kuris pats pagamina ir pakabina inkilą, tikrai niekada nei paukščiui, nei tam ar kitam inkilui nedarys nieko blogo. Kitas dalykas - tokių renginių metu vaikai tikrai daug sužino apie tai, kaip teisingai tą inkilą pagaminti, pakabinti, kaip surasti jam tinkamą vietą, pagaliau net į kurią pusę atsukti landą. Tad ir šviečiamoji LR AM Utenos RAAD Utenos rajono agentūros darbuotojų veikla tikrai didelė. LR AM Utenos RAAD Utenos rajono agentūros vedėjas Eimantas Puodžiukas pasakojo vaikams apie sugrįžtančius paukščius, mokė vaikus, kad gamtą reikia mylėti ir saugoti.

Smagioji dalis, inkilų dailinimas, pažymėjimas savais vardais ir kėlimas į medžius. Džiaugsmo vaikams, darbo vyrams. Vaikai labai atsakingai prižiūrėjo, kad jų inkilai būtų kaip reikiant pritvirtinti. Tad vyrams išties teko pasistengti Šigrįžtančių paukščių šventė, buvo šventė ne tik paukščiams, bet ir vaikams, ir suaugusiems.