Spausdinti

Sutvisko patiško pavasaris!Lėkim skubėkim į pašalius:
ausis ištempę klausykimės, akis išplėtę žiūrėkime.
Kur žiema balavo- gyvybė grumstus kiloja,
kur ledas žvilgėjo- bangelės raibuliuoja,
o plikų medžių pumpuruos būsimi lapai ir žiedeliai krebžda...

Visą 2015 m. kovo mėnesį įstaigos bendruomenė įvairiomis veiklomis paminėjo 40 paukščių dieną, pempės, gandro sugrįžtuves, o „Šaltinėlio“ koridorių papuošė piešinių paroda „Pavasario žingsniai“. Visų veiklų tikslas:skiepyti meilę gamtai ir ją saugoti, skatinti vaikų saviraišką, paremtą gamtos stebėjimu, pojūčiais.

Kovo 20 d., Žemės dieną, įstaigos bendruomenė susirinko į salę švęsti gamtos pabudimo šventės „Tegul vaikai ir paukščiai skraido“. Jos metu skambėjo gražiausios eilės, dainos, pamėgdžiojimai, mįslės skirti atbundančiai gamtai, paukščiams.Šventę vainikavo edukacinis užsiėmimas, kurį įstaigos bendruomenei pravedė medžio drožėjas Dainius Veršelis.

Šventė pasibaigė, bet vaikučiai su auklėtojomis ir toliau rūpinsis gamtos saugojimuir puoselėjimu. Pasodinę gėlių sėklytes, prisimins jų ilgą kelią iki gražių daigelių, margaspalvių žiedų, kurie papuoš įstaigos teritoriją ir džiugins ne tik bendruomenės, bet ir praeivių akis...

Šventę organizavo vyr. auklėtojos Irma Lukoševičienė, Alma Stundžienė bei muzikos vadovės Dalė Pranskūnienė ir Gražina Kapčiuvienė.