Please update your Flash Player to view content.

UTENOS VAIKŲ LOPŠELIS - DARŽELIS „ŠALTINĖLIS"

J. Basanavičiaus g. 73 LT- 28240 Utena.
el. paštas: saltineliomd@saltinelis.utena.lm.lt, tel.: +370 389 55408.
Kodas: 190174635. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre. 
Biudžetinė įstaiga. Steigėjas: Utenos rajono taryba.

 

Gruodžio 15 d. „Spindulėlių“, „Smalsučių“, „Bitučių“ ir „Boružiukų“ grupių ugdytiniai bei jų auklėtojos, muzikos pedagogė, lydintys asmenys buvo išvykę į Paukščių kaimą Ignalinos raj., kur vyko edukacinis užsiėmimas Gyva Kalėdų pasaka su lietuviškomis avytėmis, kailiniuotais triušiukais, prakartėle, Kalėdų seneliu...Sodybos šeimininkė sakė, kad čia galima išvysti savo laimės paukštę. Vaikai daug sužinojo apie paukščius, kepė kiaušinienę milžiniškoje keptuvėje ant laužo ugnies. Vėliau visi sugūžėjo sušilti į trobą, kur vaišinosi, gėrė kvapnią žolelių arbatą, dainavo, deklamavo eilėraštukus ir laukė ilgai išsvajoto susitikimo su Kalėdų seneliu...Pilni įspūdžių, dalelę tos laimės vežė tėveliams, saujoje spausdami laimės paukštės plunksneles. Išvyka baigėsi, bet patirti įspūdžiai, laukimas Kalėdų nakties, dar ilgai virpins jų mažąsias širdeles, aplankys sapnuos...

,,Meškučių'' grupės vaikai Kalėdų Senelį pamatė pro langą ir pakvietė užeiti į grupę. Grupėje su juo susipažino ir vedėsi svečią į salę. Salėje jam deklamavo eilėraštukus, padedami auklėtojų ir mamyčių, šoko šokius kartu su Kalėdų Seneliu. Už eilėraštukus vaikams Senelis atsidėkojo saldainiais, už smagius linksmus šokius vaikučiams dovanojo dovanėles.

Gražų antradienio rytą į „Mūziukų“ grupę užsuko Kalėdų senelis. Pasipuošę, padedant mamytėms ir tėčiams, kartu su auklėtojomis Daiva ir Irena bei muzikos vadove Gražina, vaikučiai šoko, žaidė. Mamytės už mažuosius Kalėdų seneliui deklamavo eilėraščius. Vaikučiams patiko senelio atneštos dovanos. Po šventės tėveliai su vaikučiais bei auklėtojomis susėdo prie bendro šventinio stalo.

Neišdildomų įspūdžių patyrė priešmokyklinės grupės „Pelėdžiukai“ vaikučiai ir juos lydėjusios mamos, kurie su Kalėdų seneliu susitiko neįprastoje aplinkoje, o Rokiškio raj. Bajorų kaimo „Lėlių namuose“. Vaikai ne tik linksminosi su Kalėdų seneliu, šoko, dainavo, deklamavo, bet ir padėjo sekti nuotaikingą „Besmegenių pasaką“. Nulipdė Besmegeniui Senę ir anūkus, atgaivino Besmegenį ir „įdėjo smegenis“, kad šis galėtų mąstyti ir kalbėti, pergudravo klastingą šarką, kuri ketino pagrobti Kalėdų senelio dovanas.

Vaikai grįžo ne tik su dovanėlėmis ir glausdami savo rankomis pasigamintą angelą sargą, bet ir emociškai praturtėję, pajutę tikrą Kalėdinės šventės džiaugsmą.

 
Copyright © 2024 Utenos vaikų lopšelis darželis „Šaltinėlis". All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates
Norėdami pagerinti naršymo kokybę, naudojame slapukus, kuriuos galima bet kada atšaukti.