Please update your Flash Player to view content.

UTENOS VAIKŲ LOPŠELIS - DARŽELIS „ŠALTINĖLIS"

J. Basanavičiaus g. 73 LT- 28240 Utena.
el. paštas: saltineliomd@saltinelis.utena.lm.lt, tel.: +370 389 55408.
Kodas: 190174635. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre. 
Biudžetinė įstaiga. Steigėjas: Utenos rajono taryba.

 

Ar jaučiate - artėja Šv. Kalėdos? Šviesos, susitaikymo, bendrystės, stebuklų laikas. Tokia nuotaika lydėjo ir priešmokyklinio ugdymo „Pelėdžiukų" ir „Lašiukų" grupių vaikus, kurie gruodžio 21 dieną vyko į Panevėžį. Besidžiaugdami snieguota diena ir šaltuku, jie aplankė miesto eglę.Vėliau Panevėžio lėlių vežimo teatre džiaugėsi spektakliu „Gudrutis". O šventę vainikavo susitikimas su Kalėdų Seniu. Vaikai šoko, dainavo, deklamavo ir netgi žaidė futbolą! Namo visi grįžo plačiai labai laimingi ir su dovanomis.

Ikimokyklinio ugdymo grupių vaikučius aplankė Kalėdų Senelis ir jo padėjėja Šaltukė. Visi džiaugėsi kalėdine nuotaika, smagiai šoko, juokėsi ir kartu atliko žaismingas užduotis.

Gražiausių žiemos švenčių laukimą ir džiugią nuotaiką papildė nuostabiai papuošta įstaigos lauko ir vidaus aplinka.

 

 

 

Lapkričio 16 d. priešmokyklinio ugdymo „Lašiukų" ir „Pelėdžiukų" bei ikimokyklinio ugdymo „Spindulėlių" grupių ugdytiniai paminėjo tarptautinę Tolerancijos dieną, kurdami „Tolerancijos miestą“. Šią pilietinę iniciatyvą organizavo socialinė pedagogė Sandra Levčenkienė: kartu su vaikais išsiaiškino žodžio Tolerancija reikšmę, aptarė – ar gyvename Tolerantiškoje visuomenėje, ar pastebime tolerancijos/netolerancijos pavyzdžius, situacijas gatvėje, parduotuvėje ar kitoje viešoje vietoje, kartu analizavo pavyzdžius, piešė piešinius - kūrė Tolerancijos miestą.

 

 

 

Spalio 13 dieną Europos šalys mini Europos saugaus eismo dieną, todėl šiandien mūsų įstaigoje buvo vykdoma akcija „Būk matomas ir saugus“. Siekėme atkreipti bendruomenės dėmesį į keliuose slypinčius pavojus ir skatinti žmones atsargiau elgtis.

Akcijos organizatorės, socialinė pedagogė Sandra Levčenkienė ir mokytoja, dirbanti pafgal ikimokyklinio ugdymo programą, Donata Zajančkauskienė, ryte pasitikdamos vaikučius, dovanojo po atšvaitą, ugdytiniams ir jų tėveliams priminė, kaip jį nešioti ir kam jis reikalingas. Šis paprastas atributas gali išgelbėti ne vieną gyvybę. Būk matomas ir saugus kelyje!

 

 

 

 

 

Bendradarbiaujant su tėveliais, spalio 28 d. buvo surengta moliūgų paroda - įstaigos aplinka pasipuošė moliūgais. Vaikai susipažino su įvairių formų, dydžių, rūšių moliūgais. „Moliūgų parado“ tikslas - skatinti šeimos narių bendradarbiavimą ir bendravimą, ugdyti meninę raišką ir kūrybiškumą.  Visi įstaigos bendruomenės nariai turėjo galimybę realizuoti kūrybines idėjas. Parodą organizavo mokytojos, dirbančios pagal ikimokyklinio ugdymo programą, Jolanta Tylienė, Janina Vilūnienė, Alma Bražionienė. 

Ačiū visiems už išradingai dekoruotus moliūgus!

 

 

 

 

 

Kasmet spalio 4 d. minime Pasaulinę gyvūnų dieną, kurios metu skatiname ne tik pasirūpinti augintiniais, bet ir atsigręžti į beglobius gyvūnus. 
Utenos vaikų lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ bendruomenė prisidėjo prie akcijos „Ištiesk gerumo ranką“ – paaukojo maisto, kraiko, žaislų ir kitokių gėrybių beglobiams gyvūnams.
Akciją organizavo mokytoja, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą, Irma Lukoševičienė.

 

 

 

 
Copyright © 2024 Utenos vaikų lopšelis darželis „Šaltinėlis". All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates
Norėdami pagerinti naršymo kokybę, naudojame slapukus, kuriuos galima bet kada atšaukti.